Sampo Group

Sampo-konserni on pohjoismainen vahinkovakuutus- ja henkivakuutustoimintaa sekä sijoitustoimintaa harjoittava finanssikonserni. Koi Studio on hoitanut vuodesta 2018 asti laajalti sen miltä Sampo visuaalisesti näyttää. Olemme suunnittelleet uuden Sampo.comin joka julkaistiin 2020. Samoin olemme luoneet sijoittajaviestinnän kuvakonseptit vuosille 2018, 2019 ja 2020.

 

Tämän lisäksi suunnittelimme myös vastuullisuus kuvakonseptin 2020, josta löytyy erillinen esittely täältä.

Sampo vuosi 2019

Sampo-konsernin kokoaa vuosittain omat ja konserniyhtiöiden julkaisemat raportit yhdelle sivulle. Koi suunnitteli tämän sivuston ensimmäisen version 2018 ja on suunnitellut sen jälkeen joka vuosi.

 

www.sampo.com/year2019

Kuvakonsepti

Saimme tehtäväksi luoda kuvakonseptin Sammon vuosiraportointia varten, joten lähdimme miettimään mitkä seikat yhdistävät konsernin yrityksiä. Tulimme siihen tulokseen, että yhtenä vahvana tekijänä on riskienhallinta, joten halusimme lähteä kuvittamaan sitä abstraktilla tavalla.

 

Kuvat toteutettiin kokeellisen studiosession kautta, jossa työryhmä tutustui eri muotojen ja tekstuurien mahdollisuuksiin. Lopputuloksena syntyi sarja kuvia, joissa liiketoimintoja edustavat geometriset muodot ovat kuvitteellisessa maailmassa esillä hallitusti. Muotojen harkittu asettelu kuvastaa riskienhallinnan tuottamaa asioiden hallintaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Tiimi

Visuaalinen ilme
Verkkosivujen suunnittelu
Kuvakonsepti
Iikka Koistinen, Koi Studio
Valokuvaaja
Olli Häkkinen, Koski Syväri